Adag: 4-5 fő
Hozzávalók:
- Tésztához:
- 5 dkg zsírtalanított mandulaliszt,
- 2,5 dkg nyílgyökérliszt,
- 5 dkg darált dió,
- 1 tk. útifűmaghéjliszt,
- 2 tojás,
- 1 ek. eritrit,
- 20 g kókuszzsír,
- 2 púpos evőkanál gesztenyeliszt.
- A tetejére:
- 2 evőkanál kókuszzsír,
- 1,5 evőkanál házi méz (megtűrt),
- 2 evőkanál holland kakaó,
- 100 g törökmogyoró.
Elkészítés:
- A tészta hozzávalókat összegyúrjuk,
- Sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntöm,
- Belerakom a 175 fokra előmelegített sütőbe és 25 percig sütöm (enyhén barna legyen a teteje),
- Kiveszem, megvárom, míg kihűl,
- Ezután az mogyoró kivételével minden más hozzávalót összekeverek,
- A törökmogyoróval meghintem a tortát, végül ráöntöm a csokit,
- Hűtőbe teszem egy éjszakára, hogy átjárja a csokis íz és a csoki megkeményedhessen.
NYAMMMMI
Szafi féle kakaóscsiga receptet dolgoztam át, amit itt találsz.