Paleo törökmogyorós tortácska

Adag: 4-5 fő10676316_10204641622455224_2098557363713370239_n

Hozzávalók:

  1. Tésztához:
    • 5 dkg zsírtalanított mandulaliszt,
    • 2,5 dkg nyílgyökérliszt,
    • 5 dkg darált dió,
    • 1 tk. útifűmaghéjliszt,
    • 2 tojás,
    • 1 ek. eritrit,
    • 20 g kókuszzsír,
    • 2 púpos evőkanál gesztenyeliszt.
  2. A tetejére:
    • 2 evőkanál kókuszzsír,
    • 1,5 evőkanál házi méz (megtűrt),
    • 2 evőkanál holland kakaó,
    • 100 g törökmogyoró.

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalókat összegyúrjuk,
  • Sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntöm,
  • Belerakom a 175 fokra előmelegített sütőbe és 25 percig sütöm (enyhén barna legyen a teteje),
  • Kiveszem, megvárom, míg kihűl,
  • Ezután az mogyoró kivételével minden más hozzávalót összekeverek,
  • A törökmogyoróval meghintem a tortát, végül ráöntöm a csokit,
  • Hűtőbe teszem egy éjszakára, hogy átjárja a csokis íz és a csoki megkeményedhessen.

NYAMMMMI

Szafi féle kakaóscsiga receptet dolgoztam át, amit itt találsz.

 

Leave a comment