Paleo Pavlova torta

Adag: 5-6IMG_20150122_110805

Hozzávalók:

A torta lapjához, vagyis a Pavlovához:

  • 5 tojásfehérje,
  • 20 dkg eritrit,
  • 2 teáskanál tápióka keményítő,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 evőkanál őrölt vanília,
  • 1 evőkanál kókuszzsír,

A torta tetejéhez, vagyis a krémhez:

  • 2 doboz cocomas (2* 200 ml),
  • 1 evőkanál tápióka keményítő,
  • 5 dkg eritrit,
  • 0,5 evőkanál őrölt vanília,
  • tetszőleges gyümölcsök, ami nálam jelenleg 250 g erdei vegyes gyümölcs és egy kis ananász kockázva.

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 125 fokra,
  • A tojásfehérjéket felverem, mikor már majdnem kész, hozzáadom az eritritet, citromlét, vaníliát és még verem egy kicsit,
  • Egy sütőpapírral kibélelek egy tepsit és egy tortaforma segítségével kört rajzolok rá, és a kókuszzsírral bekenem ezt a kört, hogy később könnyebben le tudjam venni majd róla a tortát,
  • A körön belülre helyezem a felvert habot egy spatula segítségével és szépen vastagon elkenem úgy, hogy a körön belül maradjak, közben pedig egy kis mélyedést formálok a leendő tortalap közepére,
  • Ha ez elkészült, rakom is a sütőbe 125 fokra, 70 percre,
  • Sütés közben TILOS nyitogatni az ajtót, ugyanis a “habcsók” összeesik és amikor lejárt a sütési idő, akkor is csak annyira nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy egy fakanállal ki tudjuk támasztani, hogy legyen ideje hűlni,

IMG_20150122_105335

IMG_20150122_105356

  • Én bokros teendőimnek köszönhetően kb. 8 órát hagytam hűlni, majd kivettem és a kókuszzsírnak hála könnyedén áttettem egy tányérre és kezdetét vette a krém készítése,
  • A krémhez a cocomast egészen a készítésig hűtőben kell tartani,
  • A cocomas felverem habverő és a tápióka keményítő segítségével, majd mikor már majdnem kész van, hozzáadom az eritritet és a vaníliát,
  • Ezt követően a tortalap tetejére kenem óvatosan, majd meghintem a gyümölcsökkel 🙂

Szerintem ez egy nagyon dekoratív tortácska lesz, és nagyon egyszerűen elkészíthető, de hosszadalmasabb, viszont megéri megcsinálni 🙂 Annyi lenne a megjegyzésem még, hogy ajánlatos úgy időzíteni a készítését, hogy ne sokkal azután együnk, ahogy befejeztünk mindent, ugyanis a krémet a habcsók alap felszívja időbel és megpuhul, így pont azt  a tulajdonságát veszíti el a habcsók, amitől habcsók, vagyi, hogy töredezik 🙂

IMG_20150122_110705_resized

IMG_20150122_110721_resized

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s