Adag: 5
Hozzávalók:
- 1,5 kg nyúl hús,
- só,
- bors,
- rozmaring,
- 1 kg kelbimbó,
- 0,5 l világos sör,
- 4 nagy darab sárgarépa,
- 0,5 kg brokkoli,
- 4 nagy fej vöröshagyma,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 0,5 kg csiperke gomba,
- kb. 5-6 evőkanál kókuszzsír.
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra,
- A nyúl husit (nekem előre felszeletelt volt, kb. 6 nagyobb darab) sózom, borsozom mindkét oldalát, majd hevített kókuszzsíron mindkét oldalát megpirítom,
- Mikor átfordítom a húst, megszórom (gazdagon) rozmaringgal és így folytatom,
- A már megpirított husikat egy kerámia tepsibe helyezem, majd mikor mindegyik szelet husommal végeztem, ráöntöttem a fél liter sört (ha valaki kisebb edénnyel dolgozik, arra figyeljen, hogy a sör a husi feléig érjen kb.),
- Majd alufóliát tettem a nyuszira és ugrott is a sütőbe (175 fok) 1,5 órára,
- Ez alatt az idő alatt a zsiradékban, amiben a nyuszi sült a megpucolt és megmosott zöldségeket megpároltam és egy nagyobb tálba helyeztem őket el, melyet előtte papírtörlőkendővel kibéleltem, hogy a felesleges zsiradékot felszívja,
- Én nagyjából egyszerre végeztem a zöldség párolással és a nyuszi 1,5 órás sülésével (közben mást is csináltam 🙂 ), így kivettem a letelt idő után a nyuszit a sütőből és rápakoltam szépen az összes zöldséget és ment vissza a sütőbe, immár alufólia nélkül, további 35 percre,
- Mikor letelt az idő, kivettem. Rögtön fogyasztható és nagyon finom 🙂
Megjegyzés:
- A kelbimbót ki ne hagyjátok a sütésnél, ugyanis nagyon-nagyon-nagyon finom és tökéletesen illik az íze a nyuszihoz, illetve a másik a vöröshagyma.. én nem karikázva helyeztem a nyúl mellé, hanem négybe vágtam és úgy egyben.. isteni lett, komolyan 🙂