Paleo rozmaringos nyúl sült zöldkörettel

Adag: 510425070_1535855976676268_3784074359230042811_n

Hozzávalók:

  • 1,5 kg nyúl hús,
  • só,
  • bors,
  • rozmaring,
  • 1 kg kelbimbó,
  • 0,5 l világos sör,
  • 4 nagy darab sárgarépa,
  • 0,5 kg brokkoli,
  • 4 nagy fej vöröshagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 0,5 kg csiperke gomba,
  • kb. 5-6 evőkanál kókuszzsír.

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 175 fokra,
  • A nyúl husit (nekem előre felszeletelt volt, kb. 6 nagyobb darab) sózom, borsozom mindkét oldalát, majd hevített kókuszzsíron mindkét oldalát megpirítom,
  • Mikor átfordítom a húst, megszórom (gazdagon) rozmaringgal és így folytatom,
  • A már megpirított husikat egy kerámia tepsibe helyezem, majd mikor mindegyik szelet husommal végeztem, ráöntöttem a fél liter sört (ha valaki kisebb edénnyel dolgozik, arra figyeljen, hogy a sör a husi feléig érjen kb.),
  • Majd alufóliát tettem a nyuszira és ugrott is a sütőbe (175 fok) 1,5 órára,
  • Ez alatt az idő alatt a zsiradékban, amiben a nyuszi sült a megpucolt és megmosott zöldségeket megpároltam és egy nagyobb tálba helyeztem őket el, melyet előtte papírtörlőkendővel kibéleltem, hogy a felesleges zsiradékot felszívja,
  • Én nagyjából egyszerre végeztem a zöldség párolással és a nyuszi 1,5 órás sülésével (közben mást is csináltam 🙂 ), így kivettem a letelt idő után a nyuszit a sütőből és rápakoltam szépen az összes zöldséget és ment vissza a sütőbe, immár alufólia nélkül, további 35 percre,
  • Mikor letelt az idő, kivettem. Rögtön fogyasztható és nagyon finom 🙂

Megjegyzés:

  • A kelbimbót ki ne hagyjátok a sütésnél, ugyanis nagyon-nagyon-nagyon finom és tökéletesen illik az íze a nyuszihoz, illetve a másik a vöröshagyma.. én nem karikázva helyeztem a nyúl mellé, hanem négybe vágtam és úgy egyben.. isteni lett, komolyan 🙂

Leave a comment