Paleo kakaós piskóta – valóban nagyon könnyed tészta lesz

Adag: 3dsc08157

Hozzávalók:

  • 4 tojás,
  • 6 evőkanál eritrit,
  • 1 evőkanál kakaó,
  • 2 evőkanál mandulaliszt,
  • 1 teáskanál sütőpor.

Elkészítés:

  • Előmelegítem a sütőt 175 fokra,
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk fel, a sárgáját a kakaóval, mandulaliszttel, az eritrittel és sütőporral egyneművé keverjük,
  • A felvert tojáshabot óvatosan belekeverjük a tojássárgájás krémhez, vigyázzunk vele, hogy ne nagyon törjön össze, ugyanis ez garantálja, hogy egy nagyon könnyed piskótánk legyen,
  • Ezt követően egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és beteszem a sütőbe kb 25 percre,
  • A megsült tésztát kiveszem és enyhén bevizezett konyharuhára kiborítom, lehúzom róla még melegen a sütőpapírt és feltekerem, majd hagyom, hogy kicsit hűljön,
  • Mikor már kézmelegre hűlt, kihajtom és megkenem azzal a krémmel, amivel szeretném. 🙂

Íme a totus banános elefántszem krémje 🙂

IMG_20150116_183952_resized

IMG_20150116_184053_resized

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s