Fehér boros fűszeres garnéla rák paleo módra

Adag: 4IMG_20150116_175737_resized-5 fő

Hozzávalók:

  • 600 g pucolt garnélarák,
  • 2 dl félédes fehér bor,
  • 3 teáskanál Himalaya só,
  • frissen őrölt fekete bors,
  • 2 evőkanál szárított petrezselyem zöldje (friss még jobb, de nem volt sajnos itthon és a botlban sem),
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • kb. 0,5 dl oliva olaj.

Elkészítés:

  • Az oliva olajat beleöntöm a serpenyőbe és el kezdem melegíteni,
  • Megpucolom a fokhagymát és picit megpirítom az olajban,
  • Hozzáöntöm az előzetesen vízzel leöblített garnélarákokat, és sózom, borsozom, a petrezselyem zöldjének felét hozzáadom,
  • Hagyom kicsit, hogy átmelegedjen így az egész, majd mikor kezdene forrni, ráöntöm a fehér bort és a maradék petrezselyem zöldjét és fedő alatt főzöm tovább (kb. 3-5 perc),
  • A levét érdemes megkóstolni, ha sótlannak ítéljük meg, vagy valami íz hiányzik, akkor még pótolhatjuk. Ha rakunk valamit még bele, akkor hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet, ellenkező esetben már kész is van 🙂

Megjegyzés:

  • Egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető kiadós ételről van szó, csak ajánlani tudom mindenkinek.
  • Mi friss ruccola salátával fogyasztottuk, méghozzá olya’ módon, hogy a lét, amiben a rákocskák főttek, ráöntöttük a ruccola salátára. Isteni íze lett így. Egyébként senkinek eszébe ne jusson kiönteni a “szószt”, amiben főttek a rákok, ugyanis mennyei íze van és, ha nem is a salátára öntjük rá, akkor valamilyen paleo tésztával is tökéletesen elfigyasztható.. az a jó kis fokhagymás íz.. hmm.. isteni finom 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s