Spenótos csirkefalatok paleo módra

Adag: 2-3IMG_20150109_142544

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell filé,
  • 1 doboz (200 ml) cocomas,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • kb. 30 dkg bacon szalonna,
  • 4-5 evőkanál kókuszolaj,
  • 450 g spenót (én fagyasztottat használtam).

Elkészítés:

  • A kókuszolajban a felszeletelt fokhagymát kicsit megpirítom, majd hozzáadom a szeletekre vágott bacon szalonnát,
  • A csirkemellet csíkokra vágom, kicsit vastagabbra hagyom őket, majd ezt is a serpenyőbe teszem,
  • Hagyom, hogy kicsit piruljon a csirkemell, eközben sózom és borssozom ízlés szerint,
  • Mikor megpuhult a csirkemell, hozzáöntöm a cocomast és belehelyezem a spenótot is. Arra figyeljetek mindenképp, ha fagyasztott spenótot használtok, hogy nyomjátok ki a levét mielőtt hozzáadjátok, különben nagyon sok leve lesz,
  • Ezt követően hagyjátok összerottyani egy kicsit és kóstolgatás mellett fűszerezzétek további só és bors hozzáadásával.

Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető ételről van szó, ami ízletes is. Aki a fokhagyma ízét kifejezetten kedveli, nyugodt szívvel adjon még hozzá pár gerezddel, nem lesz baja tőle 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s