Sajtos paleo tallér

Adag: 3-410629597_1524107374517795_4118068383213744947_n, kb. 20 db lett belőle

Hozzávalók:

  • 1 csomag NoCarb tészta (én a rizstésztát használtam),
  • 1 tojás,
  • 0,5 evőkanál fokhagyma por,
  • 1 evőkanál himalaya só,
  • 100 g zsírszegény kemény sajt (parmezám, cheddar),
  • 2 evőkanál szezámmagliszt,
  • 1/2 csomag sütőpor,
  • 2 csipet bors,
  • 1 evőkanál cocomas.

Elkészítés:

  • A NoCarb tésztát vízzel kiöblítem,
  • Előmelegítjük a sütőt 175 fokra,
  • Minden összetevőt egy közepes méretű tálban összekeverek, majd sütőpapírral bélelt tepsibe korongokat formázva beleteszem,
  • Figyelj arra, hogy min. 3 cm távolságra legyenek egymástól, mert különben össze fognak érni, ami nem olyan nagy probléma, mivel könnyedén szétválaszthatóak sütést követően egymástól, azonban esztétikailag szebbek lesznek, ha nem érnek össze,
  • Majd a tepsit a sütőbe helyezed és egészen 25 percig sütöd őket,
  • Ha jobban szereted a tallérokat, mikor kicsit pirosabbak és keményebbek és/vagy ropogósabbak, akkor ez esetben a 25 perc helyett kb. 35-40 percig ajánlom sütni.

Megjegyzés: Az eredeti recept Szafitól van.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s