Karácsonyi paleo gesztenye bonbon – szaloncukor

Adag: 10 főIMG_20141224_133143_resized

Hozzávalók:

  • 250 g natúr cukormentes gesztenyemassza,
  • 20 g zselatin por,
  • 3 dl víz,
  • 7 evőkanál méz,
  • 5 evőkanál kókuszzsír,
  • 1 tábla min. 70 %-os csokoládé,
  • 0,5 teáskanál őrölt vanília.

Elkészítés:

  • A vizet egy lábosba teszem, majd el kezdem melegíteni,
  • Hozzáadom a zselatint, vaníliát és 2 evőkanál kókuszzsírt,
  • Felforralom, majd beleteszem még fagyottan a gesztenyemasszát és a mézet és addig kevergetem, míg teljesen fel nem olvad,
  • Ezt követően félrehúzom a lábost, és még melegen szilikon formába kanalazom,
  • A megtöltött szilikon formát pár órára hűtőbe teszem, hogy megkeményedjenek, addig elkészítem a csoki öntetet,
  • A csokiöntethez a maradék kókuszzsírt felolvasztom és hozzáolvasztom a csokoládét,
  • A kihűlt és szilikon formából kiszedegetett bonbonokat két kis villa segítségével belemártogatom a csoki öntetbe (kicsit hagyd hűlni, mert, ha még forró mikor beletszed a gesztenye bonbont, akkor a formák eltorul, ugyanis kicsit megolvasztja őket a forró csoki öntet), majd félreteszed őket egy zsírpapírra és hagyod, hogy kihűljenek. 🙂

Megjegyzés: 250 g gesztenyemasszából rengeteg ilyen kis bonbont tudsz csinálni, nekem összesen kb. 50 darab lett és a képen látható mézeskalács formák 2 bonbon méretűek, tehát még több lett volna, ha kis formákba borítom őket.

Az eredeti receptet itt találjátok.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s