Egészben sült fűszeres paleo karfiol

Adag: 4IMG_20141001_204229_resized

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol, levágva a tövénél, a zöld leveleket eltávolítva,
  • 1 doboz kókusztej sűrítmény (cocomas),
  • 2 evőkanál kókuszolaj,
  • 1 citrom reszelt héja, facsart leve,
  • 1 teáskanál curry por,
  • 3 teáskanál Himalája ,
  • 3 teáskanál fekete bors,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1/2 teáskanál Cayenne bors,
  • 1 teáskanál oregánó,
  • 1/2 teáskanál rozmaring.

Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 225 fokra,
  • A kókuszolajat tedd egy tepsibe, majd helyezd a sütőbe míg megolvad, majd vedd ki,
  • Egy közepes méretű tálban keverd össze a kókusztejet, sót, fekete borst, cayenne borst, oregánót, rozmaringot, fokhagymát, curry-t, és a citrom héjat a levével,

IMG_20141001_181023_resized

  • Vedd a karfiolt és merítsd bele a tálba. Segíts a kezeddel, hogy minden részén legyen az öntetből, ha gondolod kanállal segíthetsz magadnak, hogy a rózsák közzé is befolyjon,

IMG_20141001_181258_resized

IMG_20141001_181832_resized

  • Helyezd a karfiolod annak a tepsinek a közepére, amiben a kókuszolajat megmelegítetted, majd tedd a sütőbe kb. 40-50 percre,

IMG_20141001_182109_resized

  • Mikor kezd barnulni ajánlatos tűpróbát csinálni,
  • Ha elkészült vedd ki és kihűlést követően szeleteld fel.

IMG_20141001_204101_resized

IMG_20141001_204112_resized

Megjegyzés:

  • Magában is nagyon finom (én így fogyasztottam), de salátával, vagy hússal is kitűnő köret tud lenni,
  • Az eredeti receptet itt találod, de a hozzávalókon és változtattam, így jóval összetettebb és kifejezőbb íze lett.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s