Rozamringos, fokhagymás kemencés lángos

Adag: 2IMG_20140902_191556

Hozzávalók:

  • 1 csésze tápióka liszt,
  • 1/3 csésze kókusz liszt,
  • 1 teáskanál ,
  • 1 csésze kókusztej,
  • 1/3 csésze kókuszolaj vagy ghee,
  • 1 tojás,
  • 3 teáskanál rozmaring,
  • 5 gerezd vágott fokhagymát,
  • olívaolaj és a díszítéshez.

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és helyezzünk egy vastag tepsit be,
  • Melegítsük fel a kókusztejet a kókusz olajjal egy serpenyőben, amíg meleg nem lesz, de ne legyen forró,
  • Keverjük össze a tápióka lisztet, kókusz lisztet és a sót egy tálban. Öntsük a kókuszolajas / kókusztejes keveréket a tetejére. Addig keverjük, amíg összeáll a massza. Majd hagyjuk állni pár percig,
  • Adjuk a felvert tojást a keverékhez, és keverjük össze újra,
  • Vegyük ki a forró tepsit a sütőből, és fedjük be sütőpapírral, és a keveréket öntsük közepére. Majd szórjuk meg rozmaringgal, fokhagymával,
  •  Süssük 10-15 percig, attól függően, hogy milyen ropogósan szeretjük. Díszítsük olívaolajjal és sóval.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s