Paleo banánlekvár

Adag: kb. 750 ml4938068966_0a74a3a562_z

  • 5 db érett banán,
  • 1 kávéskanál fahéj,
  • 1 kávéskanál őrölt vanília,
  • 3,5 dl víz,
  • 17 dkg xillit,
  • 1 citrom leve.

Elkészítés:

  • A banánokat megpucolod, majd karikára vágod, beleteszed egy lábosba. Majd hozzáadsz minden hozzávalót.
  • Közepes lángon állandó kavargatás mellett forralod,  (kb. 30-45 perc),
  • A befőttesüvegeket forralt vízben fertőtleníted, majd a forró lekvárt beletöltöd. 10 percre állítsd az üveget feje tetejére, majd tedd szárazdunsztba és 2 napig pihentesd.
  • Felbontás után hűtőben tárold.

 

A kép forrása: flickr.com (most nem fotóztam le kivételesen, amit csináltam) 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s