Citrom szelet paleo módra

Adag: 4IMG_20140825_192843

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1/2 csésze mandula liszt,
  • 1/2 csésze tápióka liszt,
  • 2 evőkanál kókuszzsír,
  • 1/2 citrom héja,
  • 1/4 csésze méz.

Krém:

  • 5 tojás,
  • 1/2 csésze citrom lé,
  • 1 evőkanál tápióka liszt,
  • 1/2 csésze méz,
  • 1 teáskanál őrölt vanília,
  • 1 teáskanál fahéj.

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 175 fokra,
  • A tésztához keverd össze a mandula, tápióka lisztet, a mézet, a kókuszzsírt és reszeld bele a citrom héját.
  • Ezt követően a tésztát nyomkodd egy tepsi aljába (elég ragacsos lesz a méz miatt).
  • Tedd a sütőbe és süsd kb. 15 percig, majd vedd ki és tedd félre.
  • A krémhez a tojásokat verd habosra egy másik tálban. Keverd bele a mézet, a vaníliát, a fahéjat és a tápióka lisztet, majd öntsd a tészta tetejére. Ezt követően tedd vissza a sütőbe kb. 25 percre.

IMG_20140825_180042

  • Majd vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni és tedd a hűtőbe, hogy tovább tudjon hűlni (kb. 1 órára). Ne ijedj meg, ha megrepedezik a krém teteje. A lehűlést követően szeleteld fel és fogyaszd.

IMG_20140825_192650

Megjegyzés:

A tápióka liszttel vigyázzatok, mert azon kívül, hogy keményítő helyett használjuk paleo étrendben tudni kell róla, hogy glikémiás indexe 70. Ez  magas glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztását ajánlott a minimálisra csökkenteni, vagyis nehogy egyszerre megegye valaki az egész sütit! 1-1 szelet és azt se vacsorára 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s